Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 25 oktober

Kamerleden stellen vanaf 14.00 uur vragen over frauderen voor de jihad, het CETA-verdrag, Syrische kinderen die in Turkse kledingfabrieken werken en een Nederlandse lening aan Sint-Maarten.

Mondelinge vragen:

  • Pieter Omtzigt (CDA) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht ‘Frauderen voor de jihad’ (Zembla.vara.nl, 19 oktober 2016)
  • Jasper van Dijk (SP) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het CETA-verdrag (Volkskrant.nl, 20 oktober 2016)
  • Joël Voordewind (ChristenUnie) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht dat Syrische kinderen in Turkse kledingfabrieken aan het werk zijn gezet (Nu.nl, 24 oktober 2016)
  • André Bosman (VVD) aan de minister voor Wonen en Rijksdienst, bij afwezigheid van de minister voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, over het bericht dat Sint Maarten de lening aan Nederland niet op tijd heeft terugbetaald en hiervoor beloond wordt (Thedailyherald.sx, 18 oktober 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.