Het vragenuur: dit zijn de vragen op dinsdag 23 mei

Het wekelijkse vragenuur gaat dinsdag 23 mei om 14.00 uur over actuele onderwerpen in de media: het gebrek aan vertrouwen bij leraren in hun staatssecretaris, levenloos geboren kinderen en de BRP, de woningmarkt en het beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen.

De microfoon bij het spreekgestoelte in de plenaire zaal
De microfoon bij het spreekgestoelte
  • Peter Kwint (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, bij afwezigheid van de staatssecretaris, over het bericht ‘Leraren hebben geen vertrouwen meer in hun staatssecretaris’ (Nos.nl, 20 mei 2017)
  • Vera Bergkamp (D66) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht ‘Het is weer net zo stil als toen in die ziekenhuiskamer’ (een pleidooi om levenloos geboren kinderen op te nemen in de Basisregistratie Persoonsgegevens) (Parool.nl, 20 mei 2017)
  • Erik Ronnes (CDA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht ‘Oud streeft jong voorbij op woningmarkt’ (Ing.nl, 19 mei 2017)
  • Martin van Rooijen (50PLUS) aan de minister van Economische Zaken over de uitspraken van minister Kamp over het beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen (Buitenhof, 21 mei 2017)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Bekijk het vragenuur met de app Debat Direct. Of kijk via deze website, in video of audio. Het vragenuur wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek.

Live volgen met ondertiteling

U kunt het vragenuur ook volgen met live ondertiteling via een aparte livestream.

Klik voor meer informatie over de live ondertiteling.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.