Herdenking bij Erelijst van Gevallenen

Op donderdag 4 mei 2017 herdacht Nederland zijn oorlogsslachtoffers. Om 11.00 uur legden Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib namens de Staten-Generaal een krans bij de ꞌErelijst van Gevallenenꞌ in de hal van ingang Binnenhof 1A van het Tweede Kamergebouw. Bij de herdenking waren ook vicepremier Asscher en staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) aanwezig.

De Voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer, Khadija Arib en Ankie Broekers-Knol, leggen een krans bij de 'Erelijst van Gevallenen'

Gedichten en toespraak

Op de Erelijst van Gevallenen staan de namen van bijna 18.000 Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. Aan het begin van de herdenking bij de erelijst droegen leerlingen van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag gedichten voor. Hierna ging Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib in een toespraak in op het thema ‘Geef vrijheid door’: “Het verleden verplaatst zich meer en meer naar rituelen. Naar herdenkingen zoals vandaag. Het is belangrijk dat we daaraan vasthouden.”

Bekijk ook het bericht over de herdenking op de Facebookpagina van Kamervoorzitter Arib.

Kranslegging

Na de kranslegging door beide Kamervoorzitters legden vicepremier Asscher en staatssecretaris Van Rijn een krans namens de Raad van Ministers van het Koninkrijk.