Digitale rondleiding historische plekken Tweede Wereldoorlog

Van de lege plank in de Handelingenkamer tot de schuilkelder van rijkscommissaris Seyss-Inquart in het Logement: het Tweede Kamer-complex ademt historie. Bekijk de digitale rondleiding die speciaal voor de viering van 75 jaar Bevrijding is gemaakt.

Vogels

Van de lege plank in de Handelingenkamer tot de schuilkelder van rijkscommissaris Seyss-Inquart in het Logement: het Tweede Kamer-complex ademt historie. Benieuwd naar het verhaal achter de Kasteinkamer? Of wilt u weten waarom Kamervoorzitter Van Schaik de vergadering op 10 mei 1940 in de Oude Zaal schorste?

Speciaal voor de viering van 75 jaar Bevrijding werd een digitale rondleiding gemaakt langs vijf plaatsen in de gebouwen van de Tweede Kamer die een bijzondere betekenis hebben in het licht van de Tweede Wereldoorlog. 

Herdenken en vieren

De Tweede Kamer staat stil bij 75 jaar vrijheid. Dit gebeurt op verschillende manieren en, vanwege de coronacrisis, op een andere wijze dan gepland. Naast de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei, zijn er verschillende online activiteiten. Zo is er binnenkort een digitale rondleiding langs historische plekken in het gebouw te bekijken en lichten Kamerleden op Bevrijdingsdag in een video toe wat vrijheid en democratie voor hen betekent.