Debat over regels digitale weerbaarheid bedrijven

De Tweede Kamer debatteert op dinsdag 12 maart over regels die de digitale weerbaarheid van bedrijven moeten bevorderen. U kunt het plenaire debat met live ondertiteling vanaf 17.00 uur volgen via de livestream en Debat Direct.

Beeld van monitor met cijfers

De Kamerleden gaan in debat over een wetsvoorstel dat de digitale weerbaarheid van niet-vitale bedrijven in Nederland moet verbeteren. Het voorstel regelt een nieuwe wettelijke taak van de minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op dit terrein. Hierin krijgt de minister van EZK de taak om bedrijven informatie en advies te geven over kwetsbaarheden, dreigingen en incidenten. Deze taak zal door het Digital Trust Center (DTC) worden uitgevoerd. Demissionair EZK-minister Micky Adriaansens komt hiervoor naar de Kamer.

Digital Trust Centre

Binnen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is, in overeenstemming met de motie Hijink/Tellegen, in 2017 het DTC opgericht. Aanleiding voor deze motie was de kamerbrede behoefte aan een centrum dat ‘bedrijven en maatschappelijke organisaties kan informeren en adviseren over én concrete hulp en ondersteuning kan bieden bij het verbeteren van hun cybersecurity en bij het afslaan van aanvallen door hackers’.

Volg het live en lees meer