Debat over fraude met dieselauto's

Volkswagen sjoemelde jarenlang met de uitstoot van dieselauto’s. Op dinsdag 12 april 2016 debatteerde de Kamer over de aanpak van fraude met de uitstoot van motorvoertuigen. Hiervoor komen minister Schultz (Infrastructuur en Milieu), staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) en staatssecretaris Wiebes (Financiën) naar de Kamer.

Maatregelen

Met speciale software in dieselwagens kon autofabrikant Volkswagen ervoor zorgen dat tijdens testen de uitstoot van schadelijke stoffen binnen de normen bleef. Maar In het echt waren de diesels veel vervuilender dan tijdens de tests. Na het bekend worden van de fraude heeft de Europese Commissie maatregelen voorgesteld, waaronder aangescherpte emissietests, meer Europees toezicht en steekproefsgewijze controles van motorvoertuigen die al op de markt zijn gekomen. Het Kamerdebat draait om de vraag of dergelijke maatregelen afdoende zijn om dieselfraude aan te pakken.

Verslag

Lees het korte verslag van het debat over de fraude met dieselauto's. Het woordelijke verslag van het debat is op deze pagina te vinden.