Debat over de woon- en zorgplannen voor ouderen

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 23 maart over de woon- en zorgplannen voor ouderen. Ministers Conny Helder (Langdurige Zorg en Sport) en Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) komen hiervoor naar de Kamer. Het plenaire debat is vanaf 10.15 uur live te volgen via deze website en de app Debat Direct.

Ouderen lopen in een groepje voor huizen

Anders organiseren

De Kamerleden debatteren onder meer over de zorgkosten en het anders organiseren van zorg voor ouderen, bijvoorbeeld door regionale en lokale samenwerking. Daarbij is aandacht voor verschillende onderzoeken en rapporten die ingaan op wat er nodig is om de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de Nederlandse zorg te waarborgen.

WOZO-programma

Op de agenda staat ook de e-healthmonitor 2022 en de nadere uitwerking van het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor ouderen, het zogeheten WOZO-pogramma. “In WOZO is aangegeven dat de zorgvraag het aanbod zal gaan overtreffen en dit lijkt nu al werkelijkheid te worden. Daarom zal ik met de direct betrokken partijen actie ondernemen om op korte termijn waar nodig bij te sturen of doorbraken te realiseren. Met andere partijen zal ik regelmatig contact hebben over het ondersteunen van de beweging,” aldus minister Helder op 22 december 2022 in een brief aan de Kamer.

Volg live en lees meer

Het plenair debat is vanaf 10.15 uur te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en via de app Debat Direct. Dit debat wordt live ondertiteld. U kunt de ondertiteling in de video aanzetten door deze optie aan te vinken bij instellingen (rechts onderin). Bekijk ook de bijbehorende stukken.