Debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 5 april over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Minister-president Mark Rutte en de vice-premiers Sigrid Kaag, Wopke Hoekstra en Carola Schouten komen hiervoor naar de Kamer. U kunt het debat vanaf 11.00 uur volgen met live ondertiteling en gebarentolk via de livestream en de app Debat Direct.

Debat verplaatst

Het debat zou op dinsdagavond 4 april plaatsvinden, maar Rutte verzocht in de loop van de dag om het te verplaatsen. Hij gaf aan de volgende dag weer beschikbaar te zijn. 

Verlies voor de coalitie

Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten is de BoerBurgerBeweging (BBB) de grootste partij geworden in alle provincies van het land. De vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie leden allemaal verlies bij de verkiezingen. 

Kabinetsdoelstellingen

Kamerlid Jesse Klaver (GroenLinks), die het debat over de verkiezingsuitslag aanvroeg, heeft tijdens een Regeling van Werkzaamheden op 28 maart gevraagd om duidelijkheid over de voortgang van de kabinetsdoelstellingen voor onder meer klimaat en stikstof. Hierbij speelt mee wat de verkiezingsuitslag voor invloed heeft op de gestelde doelen. De minister-president heeft schriftelijk op de vragen gereageerd

Lees meer en volg live

U kunt de bijbehorende stukken inzien. Het debat is vanaf 11.00 uur te volgen met live ondertiteling en gebarentolk via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.