Debat en gesprek over het coronavirus: volg het live

De Tweede Kamer debatteert 30 september vanaf 11.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan het plenaire debat vindt er vanaf 9.00 uur een gesprek plaats tussen Kamerleden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en leden van het RedTeam over de aanpak van de coronacrisis. De powerpointpresentatie vindt u in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.

Gesprek: RedTeam

De Kamerleden spreken vanaf 9.00 uur met Wim Schellekens (voormalig huisarts, ziekenhuisbestuurder en oud-hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg) en Bert Slagter (wiskundige en expert complexiteit en onzekerheid). Beiden maken deel uit van het RedTeam, een team dat met haar kennis en ervaring op een constructieve manier een bijdrage wil leveren aan het proces van advisering en besluitvorming bij de aanpak van de coronacrisis. Het team is voortgekomen uit een initiatief van vier experts, die gevraagd waren voor de tussentijdse evaluatie van het ministerie van VWS.

Presentatie

Plenair debat: ontwikkelingen rondom coronavirus

De Kamer debatteert vanaf 11.30 uur in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Voor het debat komen naar verwachting minister-president Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport naar de Kamer.

Technische briefing

De commissie voor VWS hield op dinsdag 29 september een technische briefing over het coronavirus. Tijdens deze briefing kregen Kamerleden een update over de laatste ontwikkelingen in de bestrijding van het coronavirus van Jaap van Dissel, directeur Infectieziektebestrijding bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), en Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ).

Volg het live