Debat en briefing over coronavirus: volg het live

De Tweede Kamer debatteert op woensdag 4 november vanaf 15.30 uur over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Voorafgaand aan dit debat krijgen Kamerleden vanaf 9.30 uur een technische briefing. De powerpointpresentaties vindt u in dit bericht. U kunt de bijeenkomsten live volgen via deze site en de app Debat Direct.

Technische briefing: update coronavirus

De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) organiseert van 9.30 tot 12.30 uur een technische briefing. De Kamerleden krijgen een update van de ontwikkelingen rond het coronavirus van Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).  

Presentaties 

Plenair debat: ontwikkelingen rondom coronavirus

Daarna debatteert de Kamer vanaf 15.30 uur in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Voor het debat komen naar verwachting minister-president Rutte, minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, en minister Van Ark van Medische Zorg naar de Kamer.

Steunpakket ondernemers

De opleving van het coronavirus heeft flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet kondigde daarom op 27 oktober aan extra geld beschikbaar te stellen voor ondernemers. Op dinsdag 3 november debatteerde de Tweede Kamer met het kabinet over dit steunpakket.

Volg het live