Commissiedebat over kansspelen

De commissie voor Justitie en Veiligheid debatteert op donderdag 6 oktober over kansspelen met minister Franc Weerwind van Rechtsbescherming. U kunt het debat vanaf 15.00 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct.

Weerwind heeft op 13 september twee onderzoeken op het gebied van kansspelen naar de Tweede Kamer gestuurd. Daaruit blijkt onder andere dat 10 procent van de Nederlandse bevolking (18+) de afgelopen zes maanden minstens eenmaal heeft deelgenomen aan online kansspelen.

Online kansspelmarkt

Na de opening van de online kansspelmarkt op 1 oktober 2021 is de hoeveelheid reclame voor kansspelen enorm toegenomen. Veruit de meeste mensen kennen reclames voor online kansspelen via reclameblokken op de televisie. 

Kwetsbare groepen

De minister voor Rechtsbescherming wil verdere beperkingen aan reclame voor risicovolle kansspelen stellen, om  kwetsbare groepen beter te beschermen. Op dit moment wordt een verbod op ongerichte reclame uitgewerkt. 

Speellimieten

Ook de speellimieten zijn onderzocht in een internationale vergelijking. Het blijkt dat er veel verschillen zijn tussen de landen, zowel in de wijze waarop limieten worden vastgesteld als de hoogte van de geldende limieten.

Lees meer en volg live

U kunt alle bijbehorende stukken inzien. Het debat is te volgen vanaf 15.00 uur via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct