Chinese premier ontmoet Kamervoorzitters

Premier Li Keqiang van China bezoekt op dinsdag 16 oktober 2018 het Binnenhof. Hij werd om 10.00 uur ontvangen door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol.

Kamervoorzitters met Chinese premier
De Chinese premier Li Keqiang met Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib (rechts) en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol (links).

Officieel bezoek

De ontmoeting met beide Kamervoorzitters is in de Stadhouderskamer in het Tweede Kamergebouw. Daarbij zijn ook enkele Eerste en Tweede Kamerleden aanwezig. Premier Li Keqiang brengt van zondag 14 tot en met dinsdag 16 oktober een officieel bezoek aan Nederland, samen met zijn echtgenote Cheng Hong en een aantal Chinese ministers. Het doel van het bezoek is het onderstrepen van de goede (economische) betrekkingen tussen Nederland en China.

Gesprekken en ontmoetingen

Naast zijn bezoek aan het Binnenhof heeft de Chinese premier ook een ontmoeting met koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Verder staan gesprekken met premier Rutte en verschillende Nederlandse ministers op het programma. Na afloop van zijn bezoek aan Nederland reist Li Keqiang door naar Brussel voor de Asia Europe Meeting (ASEM) op donderdag 18 en vrijdag 19 oktober.