Briefing over het coronavirus: volg het live

Kamerleden krijgen op dinsdag 22 juni van 16.30 tot 18.00 uur een technische briefing over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Op donderdag 24 juni vindt er vanaf 14.15 uur een plenair debat plaats over dit onderwerp. U kunt de briefing en het debat live volgen via deze site en de app Debat Direct. De powerpointpresentaties van de briefing vindt u bij aanvang in dit bericht.

De briefing aan de leden van de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt verzorgd door Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectiebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Afke van Rijn, plaatsvervangend directeur-generaal Covid-19 bij het ministerie van VWS en Ron Roozendaal, directeur Informatiebeleid en CIO bij het ministerie van VWS. 

Presentaties

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar op de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.

Plenair debat: ontwikkelingen rondom coronavirus

De Tweede Kamer debatteert op donderdag 24 juni vanaf 14.15 uur in de plenaire zaal over de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus. Voor het debat komen naar verwachting demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Tamara van Ark van Medische Zorg naar de Kamer.

Volg het live

  • Volg de briefing op dinsdag 22 juni vanaf 16.30 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct.
  • Volg het plenaire debat op donderdag 24 juni vanaf 14.15 uur via de livestream op deze website of de app Debat Direct. Bekijk ook de bijbehorende stukken. Er is live ondertiteling. Het debat is ook te volgen via een livestream met gebarentolk
Naar boven