Briefing over de aanpak van seksueel geweld en -grensoverschrijdend gedrag

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) krijgt op donderdag 28 maart 2024 van 10.00 tot 11.00 uur een briefing waarin regeringscommissaris Mariëtte Hamer vertelt over de aanpak van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. U kunt de bijeenkomst volgen via de livestream en Debat Direct.

Persoon achter glas, vaag te zien, legt hand er tegenaan. Op de hand een sticker met de tekst: stop

Met het Nationaal Actieprogramma Aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld wil het kabinet dit maatschappelijke probleem aanpakken. Het doel is om seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld te voorkomen, te herkennen, aan te pakken en hulp te bieden aan de slachtoffers. Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, vertelt tijdens de briefing over de ontwikkelingen in de aanpak. 

Wat gebeurt er in een technische briefing?

In een technische briefing geven ambtenaren van een ministerie of bijvoorbeeld vertegenwoordigers van de Algemene Rekenkamer, adviescolleges of onderzoeksinstellingen uitleg over technische aspecten van een bepaald dossier. Na deze uitleg krijgen Kamerleden de gelegenheid om vragen te stellen. Deze vragen zijn niet politiek gericht, maar op de feiten. Een briefing kan openbaar of besloten zijn, afhankelijk van het onderwerp.

Volg het live

De technische briefing is vanaf 10.00 uur te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.