Afscheid Kamerlid Leendert de Lange

Leendert de Lange (VVD) nam vandaag na vier jaar afscheid van de Tweede Kamer. De Lange wordt burgemeester van Wassenaar.

Afscheid Leendert de Lange
Leendert de Lange verlaat de Tweede Kamer

Leendert de Lange was sinds 31 oktober 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Eerder was hij dat van 31 maart 2015 tot 23 maart 2017. Hij was onder andere woordvoerder Volksgezondheid. Voorzitter Khadija Arib sprak hem toe in de plenaire zaal: “In de afgelopen vier jaar heb je je als Kamerlid ingezet voor onder meer geestelijke gezondheid, patiëntveiligheid en e-health. Het zijn onderwerpen die dicht bij de mensen staan. Voor jou is dat een voorwaarde voor of misschien wel de kern van politiek bedrijven.”

Burgemeester

Leendert de Lange verruilt de Tweede Kamer voor de lokale politiek. Hij wordt burgemeester van Wassenaar. De Voorzitter wenste hem veel succes met zijn nieuwe functie: “Politiek is vanaf je vijftiende je lust en je leven. Je vertrekt nu uit de Kamer, maar niet uit de politiek. Het wordt een andere divisie – nog wat dichter bij de mensen. Je eigen slogan, ‘Leendert luistert’, zal daarbij zeker van pas komen. Het ga je goed.”

Nieuw vast Kamerlid

Door het vertrek van Leendert de Lange wordt Kelly Regterschot, eerder beëdigd als tijdelijk Kamerlid ter vervanging van Bente Becker, nu vast Kamerlid.

Terugkijken

De vergadering kunt u terugkijken via de app Debat Gemist.

Naar boven