E-mailprocedure : Verzoek van het lid Van Kent (SP) tot een inbreng van een nader verslag over de derde nota van wijziging van de Wet toekomst pensioenen (36067, nr. 43)

De vergadering is geweest

26 oktober 2022
12:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Onderstaand treft u een verzoek van het lid Van Kent (SP) tot een inbreng voor een nader verslag over de derde nota van wijziging van de Wet toekomst pensioenen (36067, nr. 43). Indien u instemt met dit verzoek, wordt voorgesteld om de inbrengdatum voor het nader verslag vast te stellen op donderdag 27 oktober as. om 17.00 uur.
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag 26 oktober 2022 om 12.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*

Met vriendelijke groet,
Emma van den Broek
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid
ekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 7.20 tweede lid, van het Reglement van Orde, luidende:
2. Een commissie kan buiten haar vergaderingen langs schriftelijke weg besluiten over een voorstel dat naar het oordeel van haar commissievoorzitter eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en stemde zij als bedoeld in artikel 8.25
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Kent, B. van <b.vkent@tweedekamer.nl>
Verzonden: dinsdag 25 oktober 2022 14:32
Aan: Commissie SZW <cie.szw@tweedekamer.nl>
Onderwerp: E-mail procedure schriftelijke vragen nota van wijziging
 
Griffie,
 
Graag willen wij een schriftelijke vragenronde voorstellen over de recent gestuurde nota van wijziging (WTP). Deze is dusdanig ingrijpend en ingewikkeld dat wij dit noodzakelijk vinden.
 
Kunt u hiertoe een e-mailprocedure starten?
 
Met vriendelijke groet,
 
Bart van Kent
Tweede Kamerlid SP
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek tot een inbreng van een nader verslag over de derde nota van wijziging van de Wet toekomst pensioenen (36067, nr. 43)

    Te behandelen:

    Loading data