E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Behandeling wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne TK 35967

De vergadering is geweest

11 februari 2022
12:00 uur
Geachte leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken,
 
De procedurevergadering Binnenlandse Zaken van hedenmorgen is uitgesteld tot volgende week.  Eén van de agendapunten wil ik u in verband met voorgestelde data volgende week middels e-mailprocedure voorleggen. Dit betreft agendapunt 9 van de PV:
 
  • Wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne, 35967 - Wetgeving d.d. 18-11-2021
Voorstel: Agenderen voor (hybride) hoorzitting op woensdag 16 februari 2022 om 16.00 uur.
Voorstel: Inbrengdatum voor het verslag vaststellen op woensdag 23 februari 2022 om 14.00 uur.
Noot: Tijdens de procedurevergadering van 27 januari 2022 heeft de commissie besloten een hoorzitting in de Kamer te organiseren over het wetsvoorstel gemeentelijke herindeling Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne (35967) indien het fysieke werkbezoek geen doorgang vindt. Per e-mailinventarisatie d.d. 2 februari jl. is gebleken dat er onvoldoende leden konden deelnemen aan een fysiek werkbezoek. De commissie wordt voorgesteld een hybride hoorzitting te organiseren en daarvoor van elk van de betreffende gemeenten een vertegenwoordiger en de belangenvereniging die de Tweede Kamer een brief heeft gestuurd over dit wetsvoorstel uit te nodigen.
 
In verband met de planning van de voorgestelde hoorzitting en het tijdig uitnodigen van de gemeenten en de belangenvereniging, leg ik beide voorstellen middels deze e-mailprocedure voor. Dus (1) of u volgende week woensdag 16 februari van 16.00 tot 17.00 uur een hoorzitting wilt houden en (2) of u de inbrengdatum voor het verslag wilt vaststellen op woensdag 23 februari 2022 om 14.00 uur.
 
Ik verzoek u uiterlijk vrijdag 11 februari 2022 om 12.00 uur middels een allen-beantwoorden op deze e-mail te laten weten of u met beide voorstellen kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.* Mocht er geen meerderheid zijn die de voorstellen steunt, dan zal besluitvorming over dit wetsvoorstel plaatsvinden in de procedurevergadering van volgende week.

Met vriendelijke groet,

Marianne Verhoev
Adjunct-griffier commissie voor Binnenlandse Zaken

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Behandeling wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne TK 35967

    Te behandelen:

    Loading data