E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel voor inbrengtermijn Nader Verslag bij Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527)

De vergadering is geweest

18 januari 2021
18:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel van het lid Lodders (VVD): CDA, D66, GroenLinks, SP, SGP. De overige fracties hebben niet gereageerd. Het voorstel is aangenomen.
 
De convocatie voor inbreng Nader Verslag zal worden verspreid zodra de Kamer de aangekondigde brief over uitvoering van de nieuwe regels per 1 juli 2021 heeft ontvangen. Aan het kabinet zal worden verzocht de Nota naar aanleiding van het Nader Verslag uiterlijk vrijdag 29 januari 2021 bij de Kamer in te dienen, met het oog op plenaire behandeling voorafgaand aan het verkiezingsreces.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
 
Van: Commissie Financiën
Verzonden: maandag 18 januari 2021 12:30
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [HERINNERING E-MAILPROCEDURE] Voorstel voor inbrengtermijn Nader Verslag bij Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527)
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
Vanwege de veelheid aan e-mailprocedures die vanwege de actualiteit noodgedwongen kort na elkaar zijn gestart, herinner ik u graag aan onderstaand voorstel inzake het uitbrengen van nader verslag bij het wetsvoorstel implementatie richtlijnen elektronische handel (35527). De uiterste reactietermijn voor deze e-mailprocedure zal worden uitgesteld tot vanmiddag om 18.00 uur.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
 
Van: Commissie Financiën
Verzonden: vrijdag 15 januari 2021 14:44
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Voorstel voor inbrengtermijn Nader Verslag bij Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527)
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
Het lid Lodders (VVD) stelt voor om op maandag 25 januari 2021 om 10.00 uur Nader Verslag uit te brengen bij het wetsvoorstel implementatie richtlijnen elektronische handel (35527), en daarbij de brief van de Algemene Rekenkamer (2021Z00611) en de begin volgende week te ontvangen brief over uitvoering van de nieuwe regels per 1 juli 2021 (zie Kamerstuk 35527, nr. 7, p. 2) te betrekken. Aan het kabinet kan dan worden verzocht om de Nota naar aanleiding van het Nader Verslag uiterlijk vrijdag 29 januari 2021 bij de Kamer in te dienen, met het oog op plenaire behandeling voorafgaand aan het verkiezingsreces.
 
Ik verzoek u uiterlijk maandag 18 januari 2021 om 16.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit voorstel (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel voor inbrengtermijn Nader Verslag bij Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527)

    Te behandelen:

    Loading data

    Loading data