E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel om Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527) als hamerstuk aan de agenda toe te voegen

De vergadering is geweest

15 januari 2021
12:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
In reactie op het voorstel (zoals geformuleerd in de procedurevergadering van 14 januari – voorafgaand aan ontvangst van de brief van de Algemene Rekenkamer) om het wetsvoorstel implementatie richtlijnen elektronische handel (35527) als hamerstuk aan de agenda toe te voegen, hebben de volgende fracties gereageerd: VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA. Alle fracties hebben laten weten het wetsvoorstel plenair te willen behandelen. Het wetvoorstel zal dan ook niet als hamerstuk aan de agenda worden toegevoegd.
 
In de Nota naar aanleiding van het Verslag bij het wetsvoorstel (Kamerstuk 35527, nr. 7) heeft de staatssecretaris toegezegd begin deze maand met een brief te komen waarin de uitkomsten worden gedeeld van een onderzoek naar de mogelijkheden om via noodvoorzieningen toch de uitvoering van de nieuwe regels in Nederland met ingang van 1 juli 2021 te kunnen accommoderen. Ambtelijk is vernomen dat deze brief begin volgende week zal worden verstuurd. In een nieuwe e-mailprocedure zal een voorstel worden voorgelegd om nader verslag uit te brengen bij het wetsvoorstel.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

 
Van: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 14 januari 2021 19:29
Aan: GC-Commissie-FIN 
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] Voorstel om Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527) als hamerstuk aan de agenda toe te voegen
 
Aan de (plv.) leden van de commissie Financiën
 
Geachte leden,
 
Vanmiddag is tijdens de procedurevergadering besloten om per e-mailprocedure aan de commissie de vraag voor te leggen of de Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527), die reeds is aangemeld voor plenaire behandeling, als hamerstuk kan worden geagendeerd. In verband met het zojuist verspreide conceptschema voor de plenaire vergadering van volgende week, verzoek ik u uiterlijk morgen, vrijdag 15 januari om 12.00 uur te laten weten of u kunt instemmen met het agenderen als hamerstuk (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.* Over de uitkomst zal ik ook de Griffie Plenair inlichten.
 
Hoewel een voorstel per e-mailprocedure normaliter is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund, geldt in dit geval dat het wetsvoorstel niet als hamerstuk zal worden geagendeerd indien minimaal één fractie in reactie op deze e-mailprocedure aangeeft het voorstel plenair te willen behandelen. Gelet op de korte reactietijd wordt u wel verzocht expliciet te reageren op dit voorstel, ook indien u wel kunt instemmen. Voor de volledigheid wijs ik u tevens op de brief die de Algemene Rekenkamer vanmiddag aan de Kamer heeft gestuurd over de implementatie van de EU-richtlijnen elektronische handel (2021Z00611).
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel om Wet implementatie richtlijnen elektronische handel (35527) als hamerstuk aan de agenda toe te voegen

    Te behandelen:

    Loading data