E-mailprocedure : Wetsvoorstel vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket (Kamerstuk 35542) gereed voor plenaire behandeling?

De vergadering is geweest

22 september 2020
10:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Zojuist zijn de antwoorden ontvangen op de feitelijke vragen van de commissie inzake de Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket) (35542) (voor de antwoorden, zie onder deze mail). De vraag ligt nu voor of het wetsvoorstel naar het oordeel van de commissie gereed is voor plenaire behandeling.
 
Zoals aangekondigd wordt dit via deze emailprocedure* aan u voorgelegd. Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 22 september a.s. om 10.00 uur of u het wetsvoorstel gereed acht voor plenaire behandeling (uw reactie “steun” betekent  gereed voor plenaire behandeling).
 
Zoals eerder bericht zal, indien de commissie het wetsvoorstel gereed acht voor plenaire behandeling, uw voorzitter namens de commissie bij de regeling van werkzaamheden van dinsdag a.s. verzoeken (de behandeling van) het wetsvoorstel toe te voegen aan het debat over het derde steunpakket voor bedrijven en werknemers op donderdag 24 september 2020.
 
 
* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund
  
Met vriendelijke groet,
Esmeijer M.E.
griffiervaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Van: Parlis
Verzonden: maandag 21 september 2020 15:40
Onderwerp: GP-SZW,GP-Alle leden - Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden over de vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket (Kamerstuk 35542)
 
Bijgevoegd een of meer documenten die u ter kennisneming worden toegezonden:De behandeling van dit document (of documenten) kunt u via de zaak 2020Z16787 volgen.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Wetsvoorstel vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket (Kamerstuk 35542) gereed voor plenaire behandeling?


    Besluit: Verzoek om het wetsvoorstel tot wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket) (35542) aan te melden voor plenaire behandeling wordt gesteund.
     
    • De volgende fracties hebben gereageerd: VVD, PVV, D66, GroenLinks, SP, PvdA en ChristenUnie. Deze fracties achten het wetsvoorstel tot Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Vierde incidentele suppletoire begroting inzake steun- en herstelpakket) (35542) gereed voor plenaire behandeling. Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
      Dit betekent dat het wetsvoorstel wordt aangemeld voor plenaire behandeling. Zoals eerder met u gecommuniceerd zal uw voorzitter bij de regeling van werkzaamheden van hedenmiddag verzoeken om de behandeling van het wetsvoorstel toe te voegen aan het debat over het derde steunpakket voor bedrijven en werknemers op donderdag 24 september 2020.
      Wellicht ten overvloede merk ik nog op dat de bewindslieden in het debat donderdag aanstaande een appreciatie zullen geven over de amendementen en moties die in het kader van de behandeling van het wetsvoorstel 35542 worden (of reeds zijn)  ingediend.
       

    Te behandelen:

    Loading data