E-mailprocedure : Verzoek hoorzitting wetsvoorstel 34934 nog deze week te organiseren

De vergadering is geweest

17 oktober 2018
10:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: dinsdag 16 oktober 2018 16:37
Aan: GC-Commissie-SZW
CC: Doorn van P.
Onderwerp: SPOED Emailprocedure: verzoek lid van Rooijen hoorzitting Wetsvoorstel 34 934 nog deze week te organiseren: uw reactie uiterlijk woensdag 17 oktober om 10.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Van Rooijen (50PLUS) om met spoed (deze week, voor de heropening  van het debat en stemmingen) een hoorzitting te organiseren ten behoeve van  het wetsvoorstel 34 934. Gezien de korte termijn wordt dit verzoek per e-mailprocedure* aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag 17 oktober om 10.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen.
Mocht u hiermee in kunnen stemmen en additionele personen wilt nodigen dan verzoek ik u dit ook in uw reactie op te nemen.
 
Op dit moment is nog niet bekend wanneer de heropening plaats zal vinden.
 
Met vriendelijke groet
Marc Esmeijer
Griffier van de vaste commissie voor Sociale zaken en Werkgelegenheid
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
  
Van: Kuijk van T.
Verzonden: dinsdag 16 oktober 2018 15:40
Aan: Commissie SZW; Esmeijer M.E.
CC: Rooijen, van M.J. (Martin); Brenk van C.
Onderwerp: Verzoek Martin Van Rooijen
 
Geachte Griffier,
 
Nu het verzoek om de stemmingen over de ‘Wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Wet op het financieel toezicht (34934)’ uit te stellen is gehonoreerd, verzoekt Martin van Rooijen (50PLUS) de leden van de Commissie Sociale Zaken & Werkgelegenheid om akkoord te gaan met het volgende:
 
Met spoed een hoorzitting te organiseren met deskundigen naar aanleiding van de schriftelijke antwoorden van de Minister van Sociale Zaken & Werkgelegenheid op vragen van Martin van Rooijen:
https://www.rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/wouter-koolmees/documenten/kamerstukken/2018/10/08/kamerbrief-over-wetsvoorstel-ter-implementatie-van-de-herziene-iorp-richtlijn
 
Kunt u dit verzoek uitzetten via een emailprocedure?
 
Graag uw reactie,
 
Met vriendelijke groet,
 
Thomas van Kuijk
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek hoorzitting wetsvoorstel 34934 nog deze week te organiseren

    Te behandelen:

    Loading data