Procedurevergadering : Procedurevergadering Rijksuitgaven

De vergadering is geweest

9 december 2010
10:15 - 11:00 uur
Locatie: Wttewaall van Stoetwegenzaal
Commissie: commissie voor de Rijksuitgaven

Bijlagen

Deelnemers

  • Voorzitter
    H.P.J. van Gerven (SP)
  • M.G.J. Harbers (VVD)
  • V.A. Groot (PvdA)
  • E.A.J. Groen ()
  • E.P.M. van der Velden ()
  • R.J. de Bakker ()

Agendapunten

  1. 1

    Vacature collegelid van de Algemene Rekenkamer

    Te behandelen:

    Loading data
  2. 2

    Rapport Afstemming in de zorg rond chronische aandoeningen; Terugblik 2010.

    Te behandelen:

    Loading data
  3. 3

    Inbrengdatum feitelijke vragen terugblikonderzoek milieuvervuiling door zeeschepen

    Te behandelen:

    Loading data
  4. 4

    Annulering bezoek van Indonesische delegatie State Finance Accountability Committee (BAKN) aan Nederland

  5. 5

    Halfjaarlijkse monitoring Kredietcrisis

    De Algemene Rekenkamer is voornemens om op 14 december 2010 een rapport uit te brengen over de halfjaarlijkse monitoring van de kredietcrisis getiteld: "Kredietcrisis en EU-landencrisis: interventies en vervolg". De commissie wil gebruik maken van het aanbod van de Algemene rekenkamer om een technische briefing over het rapport te ontvangen, bij voorkeur in januari 2011.

  6. 6

    Aruba

    In het periodiek overleg van de commissie met Algemene Rekenkamer op 7 december 2010 is de kennisuitwisseling met de Arubaanse Rekenkamer en met de commissie Landsuitgaven van de Staten van Aruba aan de orde gekomen.  De commissie verzoekt de griffier de commissie voor een komende procedurevergadering nog eens kort schriftelijk te informeren over de contacten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

  7. 7

    Toetsing van het toezicht van De Nederlandsche bank (DNB) door de Algemene Rekenkamer

    Aan de Algemene Rekenkamer zal per brief worden gevraagd een zienswijze te geven op de juridische aspecten inzake het verkrijgen van toegang tot de bedrijfsdossiers van de toezichthouder (DNB).
     

  8. 8

    Kabinetsreactie op de nadere zienswijze van de Algemene Rekenkamer over verantwoording en toezicht bij rechtspersonen met een wettelijke taak (rwt's)

    Aan de minister van Financiën zal per brief worden gevraagd wanneer het antwoord kan worden verwacht op de brief van de commissie d.d. 12 mei 2010 inzake de nadere zienswijze van de Algemene Rekenkamer over verantwoording en toezicht bij rechtspersonen met een wettelijke taak (rwt's).
     

  9. 9

    Dechargeverlening jaarverslagen 2009

    De commissie zal het advies aan de Kamer over de dechargeverlening van de jaarverslagen 2009 beknopt houden, mede gezien de afwijkende behandeling dit jaar (zie ook de Handelingen 62-5466, te vinden in Parlisdocument 2010D12754). Het conceptadvies zal eerst via een schriftelijke procedure aan leden van de commissie Rijksuitgaven worden voorgelegd, waarbij de reactietermijn wordt gesteld op dinsdag 14 december 2010, 14:00 uur.

  10. 10

    Beƫindiging Groot Project Betuweroute

    Conform eerder besluit van de commissie zal - nu het algemeen overleg met de minister van I&M op 8 december 2010 heeft plaatsgevonden - een positief advies over de beëindiging van het Groot Project worden toegezonden aan de vaste commissie voor I&M.

  11. 11

    Actualiseren werkprogramma commissie voor de Rijksuitgaven

    De commissie vraagt de griffier een discussie voor te bereiden over het actualiseren van het werkprogramma van de commissie (Kamerstuk 31 597, nrs. 1-2). In dat kader wil de commissie graag een stafnotitie van het BOR ontvangen met relevante achtergrondinformatie, onder andere over de wijze (systeemkeuze) waarop momenteel de besteding van premiemiddelen wordt verantwoord.