Tweede Kamer organiseert 19 november 2019 opnieuw Kindervragenuur

Na een zeer geslaagde primeur in 2018, vindt op dinsdag 19 november 2019 het tweede Kindervragenuur in de Nederlandse parlementaire geschiedenis plaats.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, spreekt van een traditie, om kinderen in het hart van de Nederlandse democratie in gesprek te laten gaan met de leden van het kabinet. Het Kindervragenuur vindt dit jaar een dag vóór de Internationale Dag van de Rechten van het Kind plaats.

Alle basisscholen in Nederland zijn aangeschreven om deel te nemen aan het Kindervragenuur. Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen in hun groep vragen bedenken voor de ministers en staatssecretarissen. Tot 30 september kunnen de leerlingen hun vraag insturen. Begin november wordt een selectie gemaakt uit alle ingezonden vragen. Op dat moment is ook bekend welke bewindspersonen voor het Kindervragenuur worden uitgenodigd. Het Kindervragenuur is live te volgen via de website van de Tweede Kamer en de app Debat Direct.

Het allereerste Kindervragenuur vond plaats op 20 november 2018. Dat was een groot succes; er kwamen ruim 150 inzendingen binnen. De vragen gaven een goed beeld van de onderwerpen die scholieren belangrijk vinden. De vragen die in de plenaire zaal werden gesteld gingen onder andere over het verlagen van de stemgerechtigde leeftijd, de tijd die scholen besteden aan sporten en hoe de pleegzorg kan worden verbeterd. De scholieren hadden zich goed voorbereid en bedankten de bewindspersonen uitgebreid voor de beantwoording van hun vragen.


Noot voor de redactie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met de Stafdienst Communicatie van de Tweede Kamer, Samira Kleijn 06-21703439 of persvoorlichting@tweedekamer.nl.