Een wetsvoorstel doorloopt in de Tweede Kamer een aantal fasen. Tot op heden was deze behandeling van een wetsvoorstel niet altijd makkelijk te volgen. De nieuwe pagina met wetsvoorstellen moet hierin verandering brengen. Deze pagina biedt een overzicht van alle wetsvoorstellen die bij de Tweede Kamer aanhangig zijn. Duidelijk zichtbaar is in welke fase van het proces een wetsvoorstel zich bevindt, welke commissie het wetsvoorstel behandelt, wie de indiener is, om wat voor een soort wet het gaat en wanneer het wetsvoorstel is ingediend.

Extra's

Daarnaast biedt de pagina per wetsvoorstel meer inzicht in de bijbehorende activiteiten, zowel in het verleden als in de toekomst. Bij deze activiteiten zijn bovendien de daarbij behorende documenten zichtbaar. Denk aan een procedurevergadering met daarbij de agenda en de besluitenlijst, of een debat met daarbij de videobeelden van het debat. Ook is het mogelijk om een wetsvoorstel te volgen met een attenderingsservice. En als er iets wijzigt aan een wetsvoorstel, krijgt de abonnee daarvan een bericht.

B├Ętaversie

De nieuwe weergave van de aanhangige wetgeving is te vinden via Tweede Kamer > Kamerstukken > wetsvoorstellen. Deze pagina is nu in een b├Ętaversie beschikbaar. Dat betekent dat u feedback kunt geven op het ontwerp, de functionaliteiten en de inhoud. Naar verwachting is de definitieve versie begin december klaar.