Wetgevingsoverleggen in de Tweede Kamer: volg het live

Deze week zijn er verschillende wetgevingsoverleggen in de Tweede Kamer. De commissies voor Economische Zaken en Klimaat, Defensie en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap komen bijeen. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten live te volgen.

Maandag 20 april: wetgevingsoverleg Economische Zaken en Klimaat

Op maandagochtend 20 april vergadert de commissie voor Economische Zaken en Klimaat over een wijziging van de Telecommunicatiewet. Deze wijziging heeft betrekking op ongewenste zeggenschap in telecommunicatiepartijen. Staatssecretaris Mona Keijzer is bij het overleg aanwezig.

U kunt het wetgevingsoverleg van de commissie vanaf 10.00 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct.

Maandag 20 april: wetgevingsoverleg Defensie

Kamerleden spreken op maandagmiddag 20 april over een begrotingsfonds voor defensiematerieel. De commissie voor Defensie gaat hierover in debat met minister Ank Bijleveld.

U kunt het wetgevingsoverleg van de commissie vanaf 14.30 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct.

Dinsdag 21 april: wetgevingsoverleggen Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Kamerleden van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap debatteren op dinsdagochtend 21 april over de Wet op het voortgezet onderwijs. De afschaffing van de rekentoets staat in dit overleg centraal. Arie Slob, minister voor Voortgezet Onderwijs, komt hiervoor naar de Kamer.

De commissie debatteert ’s middags met de minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs over de versterking van het beroepsonderwijs. De Kamerleden spreken onder meer over het wettelijk mogelijk maken van doorlopende leerroutes in het vmbo en mbo.

U kunt de wetgevingsoverleggen vanaf 10.00 uur en 13.30 uur live bekijken of beluisteren via deze website en via de app Debat Direct.