Website Tweede Kamer in nieuw jasje

De Tweede Kamer heeft de website tweedekamer.nl vernieuwd. De nieuwe website is toegankelijker, overzichtelijker en bevat meer beeld. Ook kun je vanaf de homepage direct doorklikken naar de livestreams van de debatten en vergaderingen die op dat moment bezig zijn.

Screenshot van nieuwe website Tweede Kamer

Actualiteit

Actualiteit speelt in het nieuwe ontwerp van de website een belangrijke rol. Niet alleen doordat de plenaire debatten en commissievergaderingen direct live te volgen zijn vanaf de homepage, maar ook doordat nieuwsitems en de debatten in het kort (korte verslagen van plenaire debatten) een prominentere plek hebben. Als er geen debatten zijn, bijvoorbeeld tijdens een reces, staan niet de vergaderingen en debatten centraal, maar de Tweede Kamer zelf.

Nieuw ontwerp

Het nieuwe websiteontwerp is tot nu toe zichtbaar op enkele sleutelpagina’s: de homepage, commissiepagina's (bijvoorbeeld de commissie voor Binnenlandse Zaken), de persoonlijke pagina van Kamerleden (klik door naar een Kamerlid) en de pagina van de Voorzitter. In de nabije toekomst wordt het nieuwe ontwerp doorgevoerd op alle pagina’s van tweedekamer.nl. Ook werkt de Tweede Kamer aan een Open Data Portaal, waarin iedereen openbare data van de Tweede Kamer kan opzoeken en downloaden. Denk bijvoorbeeld aan wetsvoorstellen, moties, amendementen en verslagen. Naar verwachting is het Open Data Portaal in februari 2017 gereed. Het portaal wordt dan gekoppeld aan de website van de Tweede Kamer.