Vragenuur dinsdag 3 februari

Tijdens het vragenuur van dinsdag 3 februari stellen Kamerleden vragen over criminele activiteiten in de gevangenis, over reisdocumenten voor Syriëgangers, over Marokkaanse vrouwen in een kraakpand en over fraudegevoelige energiemeters.

Vragen

  • Marith Rebel (PvdA) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht dat criminelen vanuit de gevangenis doorgaan met hun criminele activiteiten (Rtlnieuws.nl, 31 januari 2015)
  • Machiel de Graaf (PVV) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat de laatste twee jaar minstens tien Syriëgangers bij het Nederlands consulaat in het Turkse Istanbul een tijdelijk reisdocument kregen (Nrc.nl, 29 januari 2015) en het bericht ‘Jihadist ontsnapt aan celstraf en zit bij IS (AD, 3 februari 2015) 
  • Jasper van Dijk (SP) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht ‘Gedumpte Marokkaanse vrouwen in kraakpand’ (Eenvandaag.nl, 29 januari 2015)
  • Stientje van Veldhoven (D66) aan de staatssecretaris van Economische Zaken, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Slimme energiemeters gevoelig voor fraude’ (Nos.nl, 29 januari 2015)

Live volgen

Het vragenuur is elke week om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website, in video en in audio.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.