Vragenuur dinsdag 12 januari

Tijdens het vragenuur van dinsdag 12 januari stellen Kamerleden vragen over schoolexamens op Bonaire, over de financiering van de alFitrah-moskee in Utrecht, over problemen bij de Belastingdienst met de uitbetaling van kinderopvangtoeslag en over onderwijs voor asielkinderen.

  • Roelof van Laar (PvdA) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het besluit van de Scholengemeenschap Bonaire om dit schooljaar geen examens in het mbo toe te laten vanwege het onvoldoende functioneren van de examencommissie (Amigoe.com, 9 januari 2016)
  • Joram van Klaveren (Groep Bontes/Van Klaveren) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Dubieus geld voor alFitrah-moskee in Utrecht’ (AD, 7 januari 2016)
  • Tjitske Siderius (SP) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht dat er chaos is bij Belastingdienst bij het uitbetalen van kinderopvangtoeslag (Omroepwest.nl, 8 januari 2016)
  • Rik Grashoff (GroenLinks) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht ‘Onderwijs aan asielkinderen komt moeizaam van de grond’ (Trouw.nl, 11 januari 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.