Vergaderingen in week 20: volg het live

De Tweede Kamer houdt zich op woensdag 13 en donderdag 14 mei met twee onderwerpen bezig: de transparantie van het ministerie van Defensie over luchtaanvallen in de strijd tegen IS en twee moties rond het coronabeleid. Via deze site en de app Debat Direct zijn de bijeenkomsten live te volgen.

Blauwe stoelen

13 mei: spoed-notaoverleg commissie OCW

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap debatteert op woensdagmiddag 13 mei vanaf 14.00 uur met Arie Slob, minister voor basis- en voortgezet onderwijs. Op de agenda staat de uitvoering van twee moties: een motie over het verkrijgen van een diploma voor het speciaal voortgezet onderwijs op basis van reeds behaalde schoolresultaten en een motie over het handelingsprotocol bij een (vermoeden van) een Covid19-besmetting op school.

13 mei: technische briefing targeting proces Hawija

Voorafgaand aan het plenaire debat houdt de commissie voor Defensie op woensdag 13 mei vanaf 16.00 uur een technische briefing. Centraal staat het verzoek van de commissie met betrekking tot de openbaarmaking van documenten over de wapeninzet in het Iraakse Hawija in het kader van de VS Freedom of Information Act. De briefing wordt verzorgd door plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten, luitenant-generaal Onno Eichelsheim en kolonel-vlieger Peter Tankink, hoofd van de afdeling Lopende Operaties.

14 mei: plenair debat over het beleid van het ministerie van Defensie over transparantie over luchtaanvallen in de strijd tegen IS

Donderdag 14 mei debatteert de Tweede Kamer plenair over het beleid van het ministerie van Defensie over transparantie over luchtaanvallen in de strijd tegen IS. Minister Bijleveld van Defensie komt hiervoor naar de Kamer. Het debat start rond 10.40 uur en wordt live ondertiteld.