Vergaderingen Tweede Kamer weer van start

Op dinsdag 5 september 2017 is de Tweede Kamer terug van reces. Voorzitter Khadija Arib opende om 14.00 uur de eerste vergaderdag van de Kamer na de zomer, die begon met het vragenuur. Direct daarna was er een herdenking van de aanslag in Barcelona.

Voorzitter Arib schudt hand SP-Kamerlid Van Raak
Voorzitter Khadija Arib begroet SP-Kamerlid Ronald van Raak in de plenaire zaal.

Debatten

In de eerste week na het zomerreces staan er vijf dertigledendebatten op de plenaire vergaderagenda. Deze debatten, aangevraagd met steun van in ieder geval dertig Kamerleden, gaan over verschillende onderwerpen: de opwarming in de steden, dierenmishandelaars, capaciteitsgebrek bij de politie, hernieuwbare energie en de banden tussen de fossiele industrie en universiteiten.

Verder debatteert de Tweede Kamer in deze eerste vergaderweek onder andere over de vervolging van MH17- verdachten en over de evaluatie van de Tweede Kamerverkiezingen.

Kamerleden in de plenaire zaal

Prinsjesdag

Op dinsdag 19 september is het Prinsjesdag. Omdat er nog geen nieuw kabinet is, dient het demissionaire kabinet van VVD en PvdA de begroting en de Miljoenennota in. Deze partijen hebben daarover overlegd met het CDA, D66 en de ChristenUnie, omdat zij straks in het kabinet zitten, tenminste, als ze eruit komen in de formatie. In de dagen na Prinsjesdag (20 en 21 september) zijn de Algemene Politieke Beschouwingen gepland. Dit is een debat over de plannen van het kabinet voor het komende jaar.

Volg de debatten live