Vogels

Kom de vrijheid vieren met een bezoek aan de Tweede Kamer. Vanaf de tribune is de plenaire zaal te bezichtigen, het bekendste werkterrein van de Tweede Kamerleden. Ook kun je op de foto gaan in een echte Kamerzetel en kom je meer te weten komen over de nieuwe Tweede Kamer.

Speel ook het Dictatorspel: weet jij welke citaten horen bij dictators en welke bij democraten? Voor de kinderen is er een speurtocht uitgezet met leuke en leerzame opdrachten waar ook de ouders iets van op kunnen steken. 

Bevrijdingsdag 5 mei

Op Bevrijdingsdag is het gebouw de hele dag gevuld met muziek. Op het podium van het Bevrijdingsfestival Den Haag in de hal staan artiesten zoals Luminize; een vierkoppige Haagse vrouwenband die naast eigen songs ook veel bekende covers zal spelen. Voor de allerkleinsten komen om 10.00 uur Woezel en Pip het podium op. En om 15.30 uur sluit de winnares van The Voice of Holland, Pleun, het programma af.

Praktisch

De Kamer is van maandag 24 april tot vrijdag 5 mei geopend tussen 10.00 en 17.00 uur. Op Koningsdag (27 april) is de Kamer gesloten.

Rondleidingen

Vind je het leuk om wat extra uitleg te krijgen over het gebouw en de werkzaamheden van de Tweede Kamerleden? Schrijf je dan in voor een van de gratis rondleidingen:

  • Dinsdag 2 of woensdag 3 mei

De rondleiding start om 15.30 uur, duurt ongeveer 75 minuten en biedt plek aan 25 deelnemers. Aanmelden kan door te mailen naar k.vdenderen@tweedekamer.nl. Let op! Vermeld zowel de voornaam als de achternaam van elke deelnemende persoon.