Tweede Kamer bespreekt Nederlandse inzet tijdens Europese Top

De Europese Top gaat donderdag 19 en vrijdag 20 maart onder andere over de onderhandelingen over het vrijhandelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten (TTIP). In voorbereiding hierop debatteerde de Tweede Kamer maandag 16 maart 2015 met het kabinet over de Nederlandse inzet tijdens de Europese Top. Het debat was in de plenaire zaal.

Ook onder andere het conflict in Oekraïne, de toestand in Libië en een Europese energie-unie staan op de agenda van de Europese Top. De Europese Top is een vergadering tussen staatshoofden en regeringsleiders in Europa. Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) heeft een geannoteerde agenda gestuurd, waarin hij de hoofdpunten van de Europese Top toelicht.

Griekse grenzen open?

Het debat ging maandag ook over de dreigementen die Griekenland heeft geuit om zijn grenzen open te zetten voor vluchtelingen. Griekenland zal zijn plannen donderdag toelichten op de Europese Top. Minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft de Kamer al geschreven dat Griekenland zich moet houden aan de afspraken over de Europese buitengrenzen.

Teruglezen

Lees het kort webverslag over het debat: Nederlandse inbreng Europese top besproken.