Twee petities op dinsdag 20 december

De Tweede Kamer ontvangt op dinsdag 20 december een petitie over de uitzetting van twee Rwandese mannen en een zwartboek over telecommunicatie.

Uitzetting Rwandezen

13.30-13.45 uur

Vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties hebben een petitie voor de commissie voor Veiligheid en Justitie. Daarin uiten ze hun onvrede over de uitzetting van twee Rwandese genocideverdachten in november 2016. Een meerderheid van de Tweede Kamer was tegen uitlevering aan Rwanda, omdat onduidelijk was of de Rwandezen daar capabele rechtsbijstand zouden krijgen. De Rwandese mannen woonden al jaren met hun gezin in Nederland.

Zwartboek telecommunicatie

13.30-13.45 uur

Niet-landelijke commerciële radiozenders zijn verplicht om een gedeelte van hun zendtijd in te vullen met programma’s die gericht zijn op de regio. Het Agentschap Telecom controleert deze ‘regiogerichtheid’. Volgens de vereniging Niet-Landelijke Commerciële Radio-omroepen (NLCR) heeft het agentschap de handhaving in juli 2016 op drie punten veranderd, waardoor de radio-omroepen zich in hun voortbestaan bedreigd voelen. De NLCR-vereniging biedt de commissie voor Economische Zaken daarom een zwartboek aan. De commissie debatteert op woensdag 21 december over telecommunicatie.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal op dinsdag en vrijwel altijd in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Lees meer over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.