Suzanne Kröger (GroenLinks) en Fonda Sahla (D66) beëdigd als Kamerlid

Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft twee nieuwe Kamerleden beëdigd. Dit zijn Suzanne Kröger (GroenLinks) en Fonda Sahla (D66). Kröger is de opvolger van Bart Snels. Sahla is de tijdelijke vervanger van Rens Raemakers, die met ziekteverlof is.

Kamervoorzitter Vera Bergkamp beëdigt Fonda Sahla (D66) en Suzanne Kröger (GroenLinks) als Kamerlid.

Suzanne Kröger

De Tweede Kamer is bekend terrein voor Kröger. Van 23 maart 2017 tot 31 maart 2021 zat zij al in de Kamer voor GroenLinks. In die periode was ze onder meer woordvoerder klimaat en milieu, openbaar vervoer, luchtvaart en luchtkwaliteit. Eerder werkte ze als programmadirecteur bij Greenpeace Nederland. Ze is de opvolger van Bart Snels, van wie de Kamer op 26 oktober afscheid nam.

Fonda Sahla

Sahla was voordat ze de Kamerlid werd gemeenteraadslid in Den Haag. Eerder werkte ze onder meer als projectleider bij het Residentie Orkest. Ze vervangt Raemakers in de D66-fractie, hij is om gezondheidsredenen tijdelijk teruggetreden. Raemakers zat namens D66 ook in de Parlementaire enquetecommissie aardgaswinning Groningen. Die plek wordt voor overgenomen door Kamerlid Hülya Kat.