Stuur je vraag in voor het Kindervragenuur

Voor de derde keer organiseert de Tweede Kamer het Kindervragenuur, ditmaal op dinsdag 17 november 2020. Kinderen van de groepen 7 en 8 kunnen een zelfgekozen vraag insturen om in de plenaire zaal aan een minister of staatssecretaris te stellen. De vragen moeten uiterlijk 30 september 2020 binnen zijn.

Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt van vijf vragen. De groepen die de beste vragen hebben ingestuurd, worden uitgenodigd om hun vraag op dinsdag 17 november te stellen aan de minister of staatssecretaris die erover gaat.

Alle basisscholen in Nederland zijn uitgenodigd om deel te nemen. Het aanmeldformulier is hier te vinden. Uiterlijk 16 oktober krijgt de school bericht of hun vraag voor het Kindervragenuur is geselecteerd. 

Corona

Door het coronavirus zal het Kindervragenuur er anders uitzien dan in de voorgaande jaren. De kans is groot dat er per klas minder kinderen naar Den Haag mogen komen. Een deel van de klas zal het Kindervragenuur via een live-verbinding moet volgen. Maar hoe het vragenuur er ook uit komt te zien, het gaat in ieder geval door!

Achtergrond

Het allereerste Kindervragenuur vond plaats op 20 november 2018. Dat was een groot succes; er kwamen ruim 150 inzendingen binnen. De vragen gaven een goed beeld van de onderwerpen die scholieren belangrijk vinden. Inmiddels is het Kindervragenuur een traditie. Het evenement is gestart om kinderen op een actieve manier te betrekken bij het werk van Kamerleden.

Meer informatie over het Kindervragenuur is hier te vinden. De vragen moeten uiterlijk 30 september 2020 binnen zijn.