Stemmen in Tilburg opnieuw geteld

De stemmen van vier stembureaus in Tilburg die op 22 november zijn uitgebracht, zijn op zaterdag 2 december opnieuw geteld. De Tweede Kamer had daar in een extra vergadering eerder op de dag toe besloten.

Tientallen mensen zijn verspreid over een ruimte bezig met het hertellen van de stemmen.
Het hertellen van de stemmen in Tilburg onder toezicht van de commissie van Onderzoek voor de Geloofsbrieven. In het midden achter de stembus Kamerlid Ulysse Ellian, lid van die commissie.

De extra zitting van de Kamerleden volgde op een bekendmaking van de commissie voor het Onderzoek van de Geloofsbrieven. Op vrijdagavond 1 december heeft deze commissie in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat er 'onverklaarbare telverschillen' zijn gevonden in de uitslag van de Kamerverkiezingen van 22 november bij vier stembureaus in Tilburg. 

Hertelling 

De hertelling werd onder verantwoordelijkheid van de Tweede Kamer in het openbaar uitgevoerd door het gemeentelijk stembureau in Tilburg. De commissie voor het Onderzoek van de Geloofsbrieven was daarbij aanwezig.

Telverschil verminderd

Na afloop liet de commissie weten dat na hertelling het telverschil geen 75 stemmen is maar 4. De commissie brengt hierover op dinsdag 5 december verslag uit aan de Tweede Kamer. De Kiesraad stelde in een tweede openbare zitting op maandag 4 december de uitslag van de verkiezingen vast.