Premier van Vietnam op bezoek

Premier Nguyễn Xuân Phúc van Vietnam bracht dinsdag 11 juli 2017 een bezoek aan de Tweede Kamer. Om 15.00 uur werd hij ontvangen door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. Zij spraken met elkaar in de Regentenkamer van het Tweede Kamergebouw.

Ontvangst van premier Phúc van Vietnam door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol.
Ontvangst van premier Phúc van Vietnam door Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol.

Gesprek

Naast beide Kamervoorzitters gingen ook Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) en Eerste Kamerlid Nico Schrijver (PvdA) in gesprek met premier Phúc. Zij zijn voorzitter van de commissies voor Buitenlandse Zaken van respectievelijk de Tweede en de Eerste Kamer. Bij het bezoek aan het Nederlandse parlement waren ook enkele (plaatsvervangende) ministers uit Vietnam aanwezig.

Werkbezoek

De Vietnamese premier bracht van zaterdag 8 tot en met dinsdag 11 juli een werkbezoek aan Nederland. Naast zijn ontmoeting met parlementsleden sprak hij met minister-president Mark Rutte, diverse bewindspersonen en met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Ook ging hij bij verschillende bedrijven langs.