Petitie voor betere auteurswet op dinsdag 13 januari

Op dinsdag 13 januari overhandigt het Platform Makers om 13.30 uur een petitie aan de commissie voor Veiligheid en Justitie.

Petitie makers

Het Platform Makers komt naar de Tweede Kamer met een petitie voor een betere auteurswet. Die moet bescherming bieden aan makers, zoals vertalers, componisten, fotografen, journalisten, regisseurs en musici. Professionals in deze beroepsgroepen moeten volgens de indieners van de petitie steeds vaker zonder redelijke vergoeding hun rechten aan opdrachtgevers en exploitanten afstaan.

Kamer behandelt wetsvoorstel in week 4

Van een betere auteurswet verwachten de indieners een wettelijke bescherming tegen wurgcontracten en een betere marktpositie van makers. De petitie wordt aangeboden aan de leden van de commissie voor Veiligheid en Justitie. Deze zal het wetsvoorstel over auteursrechtencontracten in week 4 (20 t/m 22 januari 2015) behandelen.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.