Petitie tegen biggensterfte

In 2015 stierven zo'n 6 miljoen biggen in de vee-industrie nog vóór de slacht. De stichting Varkens in Nood noemt dit 'onacceptabel'. Ze bood de Kamercommissie voor Economische Zaken daarom op donderdagochtend 28 april een petitie aan tegen massale biggensterfte. Daarna ging de commissie in overleg over dierenwelzijn. De stichting Varkens in Nood verzamelde de ruim 60.000 handtekeningen voor deze petitie in drie weken tijd.

Volgens Varkens in Nood ontstaat de hoge sterfte onder biggen doordat varkens door doorfokken meer dan 30 biggetjes per jaar krijgen. Dat zijn er ongeveer 6 keer zoveel als in de natuur normaal is. Daardoor, zegt de stichting, zijn de biggetjes bij hun geboorte zwakker en kwetsbaarder.

Dierenwelzijn

De stichting bood haar petitie tegen biggensterfte donderdagochtend 28 april aan de commissie voor Economische Zaken aan. De commissie vergadert daarna, vanaf 10.30 uur, over dierenwelzijn. De vergadering is live te volgen via deze website.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer vindt u elders op deze website.