Petitie over endometriose op dinsdag 24 januari

Op dinsdag 24 januari 2017 ontvangt de Tweede Kamer een petitie over de chronische ziekte endometriose. Belangenvertegenwoordigers willen dat de overheid meer aandacht besteedt aan deze aandoening.

Aandacht voor endometriose

13.30-13.45 uur

Het Endometriose Platform heeft een petitie voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarin bepleiten ze meer aandacht voor endometriose, een  chronische ziekte waar volgens het platform één op de tien vrouwen in Nederland aan lijdt. Bij endometriose komt baarmoederslijmvlies buiten de baarmoeder terecht. Dat kan leiden tot ernstige klachten, zoals chronische (intense) buikpijn, zware vermoeidheid en onvruchtbaarheid. Het Endometriose Platform roept de overheid op om endometriose serieuzer te nemen, bijvoorbeeld door begrip te kweken voor vrouwen die aan de ziekte lijden en door hun meer opties te bieden op de arbeidsmarkt.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal op dinsdag en vrijwel altijd in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Lees meer over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.