Parlementaire ondervragingscommissie biedt eindverslag later aan

De parlementaire ondervragingscommissie naar ongewenste beïnvloeding uit onvrije landen stelt de aanbieding van het eindverslag aan de Kamer uit. De commissie streeft ernaar het eindverslag zo spoedig mogelijk, uiterlijk voor het zomerreces 2020, aan de Kamer aan te bieden.

De commissie bij aanvang van de verhoren. Staand vlnr: Rutger Schonis, Niels van den Berge, Aukje de Vries, Chris Stoffer, Edgar Mulder (geen lid meer van commissie). Zittend: Tunahan Kuzu, Gert-Jan Segers, Michel Rog en Ronald van Raak.

Gezien de afgekondigde coronamaatregelen, tot ten minste 28 april 2020, is het niet mogelijk het verslag eind april op te leveren. De weggevallen reguliere vergaderingen van de commissie zijn noodzakelijk om het eindverslag af te kunnen ronden. Daarnaast heeft de ondervragingscommissie bij een aantal organisaties en stichtingen schriftelijke inlichtingen en documenten gevorderd. In verband met een tweetal juridische procedures hierover, waarbij de laatste uitspraak door het gerechtshof Den Haag op 24 maart 2020 is gegeven, heeft de commissie vertraging opgelopen. Het verwerken van de gevorderde informatie, kost tijd. De manier waarop de commissie het verslag aan de Kamer zal aanbieden, is nu nog niet bekend.