Nieuw Kamerlid beëdigd: Martijn Bolkestein

Martijn Bolkestein is vanmiddag beëdigd als Kamerlid voor de VVD. Hij volgt Bas van ‘t Wout op, die staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt.

Martijn Bolkestein (48) maakt de overstap vanuit Noord-Holland, waar hij lid is van de Provinciale Staten. Daarvoor zat hij in de gemeenteraad van Bloemendaal.

Midden-Oosten

Bolkestein studeerde economie in Amsterdam en werkte hierna lange tijd voor Shell. Hiervoor verbleef hij een aantal jaren in het Midden-Oosten. Ook werkte Bolkestein voor verschillende adviesbureaus. Het Kamerlid is een volle neef van oud-VVD-leider Frits Bolkestein, die ook bij de beëdiging aanwezig was.

Vak K

Bas Van 't Wout (41) is zeven jaar Kamerlid geweest. Hij volgt staatssecretaris Tamara van Ark op, die minister voor Medische Zorg wordt. Deze functie was tijdelijk ingevuld door Martin van Rijn nadat aan het begin van de coronacrisis minister Bruno Bruins overwerkt bleek. "We nemen afscheid van je als Kamerlid, maar zien je graag terug in je nieuwe rol in vak K", zei Kamervoorzitter Khadija Arib in haar afscheidswoord, nadat ze had voorgelezen uit de brief waarmee Van 't Wout zijn vertrek uit de Kamer aankondigde.