Bezoek van parlementsvoorzitter Trinidad en Tobago

Op donderdag 4 september was de voorzitter van het parlement van Trinidad en Tobago op bezoek in de Tweede Kamer. De heer Wade Mark ontmoette Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en kreeg een rondleiding door het Kamergebouw.

Voorzitter Anouchka van Miltenburg ontvangt de parlementsvoorzitter van Trinidad en Tobago, Wade Mark.

 

De republiek Trinidad en Tobago ligt voor de kust van Venezuela. Het eiland ligt in het zuiden van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen. De republiek ligt dus weliswaar meer dan 7.500 kilometer van Den Haag, maar relatief dicht bij andere delen van het Nederlandse Koninkrijk, zoals Sint-Maarten en de bijzondere Nederlandse gemeenten Saba en Sint Eustatius. In 2006 kregen de eilanden in Nederland extra bekendheid doordat hun voetbalelftal onder aanvoering van de Nederlandse bondscoach Leo Beenhakker de eindronde van het WK in Duitsland wist te bereiken.

Voorzitter Van Miltenburg en de parlementsvoorzitter van Trinidad en Tobago hebben donderdag ondermeer gesproken over de relaties tussen Nederland en Trinidad en Tobago, en over de parlementaire systemen in beide landen.