Kamerleden bij conferentie over NAVO-top

Een delegatie van Kamerleden die zich specifiiek bezighouden met de NAVO heeft dinsdag 2 september in Londen een voorbereidende conferentie over de NAVO-top van 4 en 5 september in Wales bijgewoond.

De conferentie met de titel 'Approaching the Summit' was bedoeld om parlementariërs van NAVO-landen in contact te brengen met verschillende vertegenwoordigers van NAVO-regeringen, zoals ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken. Zo konden de Kamerleden voorafgaand aan de eigenlijke top al hun ideeën en invloed laten gelden. De NAVO-top in Wales staat in het teken van de crisis in en rond Oekraïne.

Van 21 tot en met 24 november organiseren de Staten-Generaal in Den Haag de najaarsbijeenkomst van de Parlementaire Assembleevan de NAVO. De assemblee is een overleg van parlementen, bestaande uit 257 parlementariërs uit de 28 lidstaten van de NAVO.  De bijeenkomsten van de Parlementaire Assemblée vormen voor de parlementariërs een goede mogelijkheid om contact te leggen met buitenlandse parlementariërs en nieuwe informatie te verkrijgen. Dat kan hen helpen om hun mening te scherpen en tot nieuwe inzichten te komen, die van belang kan zijn bij besluitvorming in de Tweede Kamer.