Enquêtecommissie Woningcorporaties presenteert eindrapport op 30 oktober 2014

De parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties biedt haar eindrapport op 30 oktober 2014 aan de Tweede Kamer aan. De parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties heeft woensdag 9 juli haar laatste verhoren gehouden.

De parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties is donderdag bijeengekomen om de verdere planning te bepalen en de onderzoeksresultaten naast elkaar te leggen. De commissie heeft besloten dat de aanbieding van het eindrapport van de Parlementaire Enquêtecommissie aan de Tweede Kamer op 30 oktober 2014 is. Daarna zit het werk van de commissie erop en zal de Tweede Kamer bepalen wat zij met de resultaten en aanbevelingen van de commissie doet.

Geen extra openbare verhoren

De commissie heeft verder besloten dat het vooronderzoek en de openbare verhoren de benodigde informatie hebben opgeleverd om het eindrapport te gaan schrijven. Er worden dus geen extra openbare verhoren gehouden. Vanaf begin juni heeft de commissie in totaal 57 betrokkenen en specialisten gehoord. Wel is besloten om nog enkele stukken te vorderen.

Helder beeld van woningcorporaties

Vooralsnog ziet de enquêtecommissie geen aanleiding om aangifte te doen van vermeende meineed. De enquêtecommissie concludeert dat de openbare verhoren een helder beeld geven van de sector en de actoren daarin. De verhoren hebben in vele gevallen bevestiging gegeven van de informatie die de enquêtecommissie eerder al opspoorde. Tevens is duidelijk geworden hoe groot de publieke verantwoording is.

Terugkijken

De verhoren kunt u terugkijken op YouTube.

Teruglezen

In de komende weken zullen alle verslagen van de openbare verhoren op de website van de Tweede Kamer verschijnen.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek van de parlementaire enquêtecommissie Woningcorporaties staat op de commissiepagina.

Twitter

Volg de enquêtecommissie op Twitter: @EnqueteWocoTK