Jongerenpartijen debatteren twee dagen in Tweede Kamer

Debaters van zeven politieke jongerenorganisaties kruisen vrijdag 16 en zaterdag 17 mei de degens in het PJO-parlement. Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg opent het debatevenement vrijdag om 13.00 uur officieel.

Zeven politieke jongerenorganisaties leveren elk 20 van hun beste debaters. Ze proberen het werk van de Tweede Kamer zo goed mogelijk na te spelen. Dat betekent: fractievergaderingen houden, overleggen met andere fracties en coalities vormen. Sommige jongeren treden naar voren als woordvoerder op een onderwerp, anderen zijn bijvoorbeeld fractievoorzitter, die proberen om met andere fractievoorzitters overeenstemming te bereiken. Het uiteindelijke doel is om een akkoord te bereiken over onderwerpen als zorg, werkgelegenheid, veiligheid, euthanasie en Europa.

De jonge debaters komen uit de politieke jongerenorganisaties CDJA, Dwars, JD, JOVD, JS, PerspectieF en SGPJ. Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg verricht de officiĆ«le opening vrijdag 16 mei om 13.00 uur. Kijk op de website van het PJO Parlement voor het volledige programma.