Tentoonstelling 'No lost generation' geopend

Van 13 mei tot 3 juni is in de Statenpassage van de Tweede Kamer de fototentoonstelling 'No lost generation' te zien, over Syrische kinderen die naar Jordanië zijn gevlucht. Voorzitter Anouchka van Miltenburg heeft de tentoonstelling op dinsdag 13 mei geopend.

opening tentoonstelling 'no lost children' 13 mei

Van links naar rechts: Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg, D66-Kamerlid en ambassadeur van Save the Children Pia Dijkstra en minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingsamenwerking Liliane Ploumen . Bij de opening van de tentoonstelling bekeken de politici tekeningen waarop Syrische kinderen hun dromen hebben verbeeld. De een wil naar een pretpark, de ander droomt ervan om verpleegster te worden.

De expositie  ‘No lost generation’ brengt de gevolgen van de burgeroorlog, die in maart 2014 het vierde jaar is ingegaan, in beeld. Hulporganisaties in binnen- en buitenland waarschuwen dat wanneer er geen einde komt aan de oorlog en het lijden van de kinderen, én zonder extra investeringen in hun onderwijs en bescherming, er een hele generatie kinderen verloren dreigt te gaan. Een generatie die hard nodig is bij de wederopbouw van het land en het versterken van de stabiliteit in de regio.

Opening
Bij de opening van de tentoonstelling in de Statenpassage zei Voorzitter Anouchka van Miltenburg dat het terecht is om aandacht te vragen voor het lot van kinderen. "Zij vertegenwoordigen de generatie die de toekomst van kómende generaties in handen heeft. En juist daarom ben ik blij dat deze tentoonstelling tot begin juni in de Tweede Kamer te zien zal zijn. Het stelt ons Kamerleden en bezoekers in staat om in en door de ogen van kinderen te kijken, en om te luisteren naar hun verhalen, naar hun oproep, om ons nog harder in te spannen voor een wereld waarin iedereen de kans heeft op een menswaardig bestaan."

Fotograaf Chris de Bode
In Nederland hebben UNICEF, Worldvision en Save the Children de handen ineengeslagen. Met elkaar vragen zij de Nederlandse samenleving om op te komen voor Syrische kinderen. De fototentoonstelling die de internationaal gerenommeerde fotograaf Chris de Bode in opdracht van Save the Children maakte, laat de verhalen van Syrische kinderen in Jordanië zien, zowel in de gastgemeenschappen als in vluchtelingenkamp Zaatari.

Bezoekersinformatie

Lachende kinderen in Jordanië

Wanneer?
De foto-expositie is van 13 mei tot en met 3 juni 2014 gratis te bezichtigen in de centrale hal van de Tweede Kamer, de Statenpassage.

Hoe laat?
Op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Waar?
Via de ingang Lange Poten 4 in Den Haag.

Legitimatie
Neem een legitimatiebewijs mee om toegang tot de Tweede Kamer te krijgen.