Commissie Economische Zaken verdiept zich in paardenhouderij

Tijdens een werkbezoek op vrijdag 25 april verdiepen de Kamerleden van de commissie voor Economische Zaken zich in de paardenhouderij. Vooral de manier waarop paarden in Nederland gehuisvest worden heeft de interesse van de Kamerleden.

In het Gelderse Ermelo is een groot centrum voor de paardensport en paardenhouderij. Hier zijn verschillende paardenorganisaties gevestigd, zoals de Sectorraad Paarden, de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra en de KNHS. Tijdens het werkbezoek spreken Kamerleden met vertegenwoordigers van deze organisaties. Vooral de manier waarop paarden in Nederland gehuisvest worden heeft de interesse van de Kamerleden. Zij krijgen ook een rondleiding over het terrein.

Nationaal Hippisch Centrum

Op 7 mei 2014 opent koning Willem-Alexander het Nationaal Hippisch Centrum voor paardensport en paardenfokkerij in Ermelo. Het Nationaal Hippisch Centrum is een samenwerking tussen de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN).