Beëdiging Michiel van Nispen (SP)

Michiel van Nispen is woensdagmiddag 2 april beëdigd als SP-Kamerlid. Hij volgt Jan de Wit op, die op 1 april na zestien jaar afscheid heeft genomen van de Tweede Kamer.

beëdiging Van Nispen

 

Michiel van Nispen (31) werkte sinds 2007 als beleidsmedewerker Justitie voor de SP-fractie. Hij stond bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 op nummer 17 van de SP-kandidatenlijst. Dat was toen net niet genoeg voor een SP-Kamerzetel.

Michiel van Nispen volgt Jan de Wit op, voor wie hij jarenlang heeft gewerkt op het justitiedossier.  Michiel van Nispen voert woensdag 2 april meteen het woord in twee debatten, over gefinancierde rechtsbijstand en over de aanpassing van de advocatenwet.

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg dankte Jan de Wit dinsdagmiddag voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet als Kamerlid, die blijkt uit ruim tienduizend Kamervragen. De Voorzitter las ook de afscheidsbrief van Jan de Wit voor. Terugkijkend op zijn periode als Kamerlid ziet hij als hoogtepunt het voorzitterschap van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar de kredietcrisis.