Debat over sluiten van deals met criminelen vanaf 16.00 uur

Donderdag 13 maart debatteert de Tweede Kamer vanaf 16.00 uur over het sluiten van deals met criminelen. Voorafgaand aan het debat heeft de Kamer een lijst met vragen ingediend bij minister Opstelten. De antwoorden zijn te lezen op deze pagina.

De Kamer heeft in de regeling van werkzaamheden van woensdag 12 maart om het debat verzocht. De aanleiding voor het debat is de berichtgeving in Nieuwsuur over een schikking in 2000. Topcrimineel Cees H. heeft toen voor 750.000 gulden 5 miljoen gulden witgewassen via de rekening van de Nederlandse Staat. Huidig staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) was destijds als officier van justitie bij de deal betrokken.

Vragen

Voor het debat is zowel minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) als staatssecretaris Wiebes (Financiën) naar de Kamer geroepen. Voorafgaand aan het debat hebben leden van de commissie voor Veiligheid en Justitie een lijst met 94 vragen (.doc) gestuurd. Ze hebben de bewindslieden verzocht om deze vragen vóór het debat te beantwoorden.

Antwoorden

Minister Opstelten heeft 13 maart een brief met antwoorden aan de Kamer gestuurd.

Live

Het debat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer is vanaf 16.00 uur live te volgen via deze website. In eerste instantie was het debat om 14.00 uur gepland. U kunt meekijken of meeluisteren.